• /خبر/
  • طراحي و ساخت مدل پيش جراحي بازسازي كاسه چشم در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان

  • ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۳۱

رييس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان از ساخت مدل سه بعدي جمجه يك بيمار به منظور استفاده در برنامهريزي يك جراحي ترميمي توسط شركت دانشبنيان صنايع نورا لايه نگار، مستقر در اين شهرك خبر داد.

به گزارش روابط عمومي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، دكتر مهدي كشميري با اعلام اين خبر گفت: در جراحي‌هايي كه از پيچيدگي زيادي برخوردارند، وجود مدل فيزيكي از آناتومي بدن بيمار مي‌تواند شرايط واقعي كه جراح با آن مواجه مي‌شود را شبيه‌سازي كند و به اين ترتيب تيم جراحي اين فرصت را خواهد يافت تا برنامه‌ريزي مناسب‌تري براي انجام عمل جراحي داشته باشد.

وي با بيان اينكه اين روش براي برنامه‌ريزي جراحي ترميمي يك بيمار با كمك دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان مورد استفاده قرار گرفت، افزود: استفاده از مدل پيش جراحي علاوه بر افزايش دقت در عمل جراحي، زمان عمل را به طور چشمگيري كاهش داد.

همچنين، مدير عامل شركت دانش‌بنيان صنايع نورا لايه نگار با بيان اينكه فايل سيتي اسكن مورد استفاده جهت ساخت مدل با پروتكل خاصي تهيه مي‌شود تا مناسب براي بكارگيري در نرم‌افزار باشد، افزود: بر اساس اختلاف چگالي بافت‌هاي مختلف، امكان تفكيك اجزاي بدن و انتخاب بخش‌هاي مورد نظر در نرمافزار وجود دارد. همچنين در اين روش قابليت ترميم اجزا آسيب ديده با حذف بافت يا اضافه كردن آن در نرم‌افزار و شبيه‌سازي عمل با وارد كردن پروتز يا اتصالات بر روي عضو مورد نظر وجود دارد كه خروجي اين نرم‌افزار مناسب جهت استفاده پرينترهاي سه بعدي مي‌باشد.

احمد فروزمهر ادامه داد: در مواردي بر حسب نياز پزشك جراح، مي‌توان با حذف بافت‌هاي غير استخواني، استخوان‌هاي عضو مورد نظر را به صورت مدل سه بعدي در نرم افزار شبيه سازي كرد و امكان محاسبه و تحليل رفتار آن بخش از بدن را فرآهم آورد. همچنين با نظر گرفتن ملاحظات متريال و ويژگي‌هاي دستگاه‌هاي پرينتر سه بعدي مانند ضريب انقباض و انبساط حرارتي و اعمال آن بر روي مدل در نرم‌افزار، مي‌توان مدل فيزيك و سه بعدي هر عضو از بدن را با دقت بالا ساخت.

وي افزود: مدل دقيق تهيه شده، امكان محاسبات هندسي دقيق پروتزهاي پزشكي را فراهم مي‌سازد و منجر به تشخيص ريسك‌هاي جراحي و به كارگيري اقدامات مناسب براي كاهش اين ريسك‌ها مي‌شود.

فروزمهر با اشاره به مردي 33 ساله كه در اثر يك حادثه شغلي دچار شكستگي‌هاي بسياري در نواحي اطراف كاسه چشم و قسمت‌هايي از بيني شده بود، گفت: اين حادثه موجب از بين رفتن فرم كلي صورت و اختلالاتي در بينايي فرد شده بود. پس از بررسي عكس‌هاي سي‌تي اسكن، گروه جراحي به اين نتيجه رسيدند كه ميزان آسيب‌ديدگي كاسه چشم بايد محاسبه شود تا بتوان در مورد روش درمان نظر داد.

وي با بيان اينكه در اين گونه حوادث، اگر ميزان آسيب‌ديدگي بالا باشد از ورق‌هاي پروتزي استفاده مي‌شود، تصريح كرد: در اين بيمار اين روش به دليل پايين بودن ميزان شكستگي اطراف چشم مورد استفاده قرار نگرفته و صفحه و پيچ استفاده شد.

مديرعامل شركت دانش‌بنيان صنايع نورا لايه نگار افزود: به دليل طولاني بودن زمان چنين عملي و همچنين حساس بودن عمل بر روي نواحي اطراف چشم، گروه جراحي به اين نتيجه رسيدند استفاده از يك مدل سه بعدي از شخص بيمار مي‌تواند در برنامه‌ريزي قبل از جراحي، علاوه بر شكل دادن صفحات مورد استفاده در حين عمل بر روي آن، در اتاق عمل نيز استفاده شود.

وي اضافه كرد: مدل پرينت شده پس از استريل كردن به اتاق عمل برده شد تا در حين عمل، اندازه‌گيري‌هاي لازم صورت گيرد.

وي از جمله مزاياي استفاده از اين مدل در اين عمل جراحي را كاهش چشمگير زمان عمل دانست و يادآور شد: بيمار مورد نظر پس از 8 ماه مورد ارزيابي قرار گرفت و پس از بررسي عكس‌هاي سي‌تي اسكن بعد از عمل از بهبودي كامل او و بازيابي فرم كلي صورت اطمينان حاصل شد.

 

 

تعداد بازدید : ۷۶۹      تاریخ: 1394/06/31

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت